ENGLISH TURKIYE
Anasayfa » Kişisel gelişim » Grammarly İngilizce blog yazanların yardımcısı

Grammarly İngilizce blog yazanların yardımcısı

Grammarly İngilizce blog yazanların yardımcısı

Grammarly İngilizce blog yazanların yardımına koşacak bir Chrome eklentisi ve Windows uygulamasıdır. Ayrıca Grammarly Keyboard (klavye) uygulaması da Google play Ve Appstore’da mevcut.

Özellikle dil öğrencisi arkadaşları yakından ilgilendiren bu yazımda sizlere eğer daha önce duymadıysanız Grammarly eklentisinden kısaca bahsetmek istiyorum. Özellikle İngiliz dili bölümü öğrencileri ve hatta mezun olma aşaması için tez hazırlama zahmetinden geçen dilcilere duyurulur. Eğer daha önce kimse size Grammarly eklentisinden bahsetmediyse mutlaka bir sonraki İngilizce yazınızı Grammarly Chrome eklentisi veya masa üstü uygulaması ile deneyin! Aslında yazı yazan biriyseniz bu uygulama ve eklentinin reklamlarıyla muhtemelen karşılaşmışsınızdır.

Grammarly İngilizce yazılardaki hata ve anlam bozukluklarını algılamada şaşırtıcı derece usta bir eklenti. Programla yarışmaya kalkmayın zira anadili İngilizce olanların dahi çok fazla hatası çıkıyor. Biz kendi dilimizde yazarken de çok fazla hata yaparız. Bu çok normal bir durum elbette. Özellikle Microsoft Ofis uygulamasının ‘Word’ belgesiyle yazı yazanlar, yazdıkları yazının altındaki kırmızı çizgiyi bolca görürler. Aynı şekilde İngilizce yazılardaki hataları da gösteren Microsoft’un word uygulamasını da çok kullandım ancak, Word programı, yazı yazmanın ötesinde bir hizmet olduğu için Grammarly ile kıyaslayarak ilerlemek çok doğru olmaz keza küçük bir örneklendirme olması için bahsettim . 

Dilerseniz Kendinizi Test Edin!

Hali hazırda ingilizce yazılar yazan biriyseniz Grammarly’e direnmeyin. Çünkü kusursuz yazmak kendi anadilimiz de dahil olmak üzere, çok çok zordur! Daha doğrusu ve çünkü, yazarken, yazdığımız şeyin anlatmak istediğimizi vermesine odaklanırız. Bazılarımız ufaktan bi kontrol yapsa da çok fazla hata bulamayız. Bu yüzden editörlere çoğu zaman ihtiyaç duyulur. Yani hatamız çok çıkacaktır. Ancak Grammarly en azından İngilizce yazanlar için güçlü bir yardımcıdır. Sizin editörünüz olabilir. Dilerseniz hemen bir paragraf yazı yazın (e tabi İngilizce) ve defalarca kontrol edin. Ardından Grammarly eklentisi etkinleştirin ve kontrol etmesi için sayfayı yenileyin. Altı kırmızı kelime hiç yoksa, waauuv hiç hata yok bravo bana deyin kendinize 😉 

Grammarly Tüm İngilizce Farklılıklarına Hakim 

Grammarly başlangıç aşamasında size hangi bölgenin İngilizcesini kullandığınızı soruyor. Bu yapacağı düzeltmeleri baz almak için uygulayacağı basit bir filtre. Basit deyip geçmeyin binlerce kelime binlerce farklı yazım demektir.

Grammarly ana profilde bölge seçiminin hemen altında İngilizcenin resmi dil olarak kullanıldığı ülkelerdeki farklılıkları gösteren küçük bir açıklama ve tablo eklemiş. Tablo küçük ama içerdiği bilgiler bir hayli büyük. Amerikan İngilizcesi ve İngiltere İngilizcesi arasındaki temel farklardan bahsetmiş. Tabloda sadece bir kaç kelimeyi örnek vermiş olsalar da, bu değişim benzeri binlerce kelime için geçerlidir. Alttaki tablo daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Dikkat bu tablo tek başına, anadili İngilizce olan ülkelerin İngilizceleri arasındaki farkları göstermek için yeterli değildir. Sadece belli başlı yazım farklılıklarını göstermek için basit bir ön izlemedir.

Grammarly İngilizce blog yazanlar için

Grammarly Klavye Uygulaması

 

Grammarly klavye uygulaması, yazma deneyimini mobil cihazlarından sürdürmek isteyenler için yine kusursuz bir yardımcı. Dosya boyu biraz yüksek olsa da klavye son derece hızlı ve rahat çalışıyor. Üstelik yazıdaki en ufak hatayı bile kaçırmıyor tıpkı masa üstü uygulaması ve Chrome uzantısında beklendiği gibi çalışıyor. E tabi İngilizce’den başka bir dil için uygun değil. Bu yüzden telefonunuzu birden fazla dil için kullanıyorsanız. Özellikle sıklıkla Türkçe yazıyorsanız çok da etkili bir seçim değil. En azından diğer klavye uygulamalarındaki çoklu dil desteği olsaydı daha iyi olurdu. Diğer klavye uygulamalarının büyük bir çoğunluğu çoklu dil desteğiyle çalışır. Anadili İngilizce olanlar yaşadı 😉 Bence bizim mühendislerimizde bu konuya el atmalı ve dilbilimcilerle bir araya gelip böyle bir projeyi Türkçe için başlatmalı. Konuyla alakalı İngilizce yazılmış şu yazıma bakabilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz